УРЕДУВАЊЕ НА ПОТКРОВЈЕ

  • 1

Основните правила за уредување на поткровје се исти како и за уредување на типичен стан. Изборот на бојата зависи од висината на таванот и големината на просторијата, осветлување се поставува во зависност од ефектот кој сакаме да го постигнеме, а мебел согласно големината на просторот.

Еве неколку правила за уредување поткровје. Откако ќе утврдете дека таванот на поткровјето е цврст, сочуван и добро изолиран, со доволно светлина може да се започне со уредување. За максимално да се искористи просторот, потребно е да се опреми со МЕБЕЛ ПО МЕРКА согласно просторот.

ВГРАДЕНИ плакари со лизгачки врати-идеални за поткровје. Најниските делови најдобро е да се искористат за поставување гарнитура, кревети, работни маси. Во деловите под 170см избегнувајте да оставате простор за поминување, организирајте ги како делови за полици, тв, сакции со цвеќа и сл.

ИЗБЕГНУВАЈТЕ масивен мебел и мешање стилови. Предност дадете на практичниот, мултифункционален кој може да послужи како простор за складирање предмети. Не се ограничувајте на БОЈАТА на ѕидовите. Истакнете еден ѕид или два спротивни со темна боја со што визуелно ќе го разбудете просторот.

"ФОТОТАПЕТИ-ЗА РАЗИГРАН ПРОСТОР!"

Добар избор за постигнување динамичност се ТАПЕТИТЕ со различни мотиви. Препорачливи се тапети со ВЕРТИКАЛНИ линии кои даваат илузија на висок таван. ФОТОТАПЕТИТЕ се убедливо најпрактичен избор за разигрување на просторот со сцени од природа,плажа,сонце..

Доколку поткровјето има поголема висина,може да направите ГАЛЕРИЈА со одредена функција. ГРЕДИТЕ на таванот истакнете ги во спротивна боја од онаа на таванот. На еден од ѕидовите може да поставете табла за “ПИШИ-БРИШИ”.

Compare listings

Compare