ТРПЕЗАРИИ НА МОДЕРНАТА ДОБА

  • 1

Магијата на местото каде што сите се собираат во комбинација со темпото на живот кое постојано се менува, делуваат на тоа да минимализмот се помалку се користи како стил на уредување.

Трпезаријата на модерната доба изгледа сосем поразлично отколку онаа од пред 10тина и повеќе години, иако ги задржала одредени карактеристики од самиот почеток на 21виот век. Таму каде што некогаш фамилијата се собирала, денес е простор во кој што нажалост брзо се променуваат чиниите и се продолжува со работниот ден. Што претставува трпезаријата на модерното време и дали е можно да се внесе барем некоја навика од претходниот период?

Овие причини влијаеле врз дизајнерите и начинот на кој тие го уредуваат трпезарискиот простор во денешно време. Така, во денешните трпезарии се внесува малку топлина, дрво, природни материјали. Денешното темпо на живот, често засновано на борба за егзистенција, наведува на промени во трпезаријата во однос на тоа да не се бара стерилно, еднолично уредена трпезарија без детали. Во продолжение следат неколку примери на модерно уреден трпезариски простор.

"ШАРЕНИ БОИ - ВЕСЕЛА ТРПЕЗАРИЈА"

Може да следите одреден стил, во кој ќе доминира доста едноставната бела боја во која што со детали ќе внесете ваш печат на просторот. Со белата боја може да искомбинирате и други бои по личен вкус, а деталите интересно да ги вклопите. Може да искомбинирате различни бои и стилови кои што ќе покажат и докажат дека ведрите и шарени бои не се само за во детска соба. Веселата трпезарија има моќ да го поправи денот и да го направи домот комплетно поинаков, поинтересен.

Бела, сива, високи тавани, светлина – се доволни за инспирација. Иако некои комбинации изгледаат чудно и несекојдневно сепак низ нив сопственикот на домот ја изразува својата љубов кон одредени сегменти на животот или стилот. Доколку го упатиме вниманието кон масите ќе сватиме дека можеби иста таква маса кој што сме мислеле дека излегла од мода сме ја фрлиле во ѓубре пред неколку години, но сме внесле слична на неа само поразлично искомбинирана со модерни детали со што сме создале сосема поинаква симпатична атмосфера во трпезаријата.

Извор: www.enterijer.ba

Compare listings

Compare