ПРЕКРАСНО ДИЗАЈНИРАН СТАН ЗА МЛАДИ ПАРОВИ

  • 1

Младите парови се среќаваат со многу предизвици . Градат кариера , штедат за автомобил или стан или само го бараат своето место под сонцето. Со оглед на тоа што започнувањето на заедничкиот живот може да биде стресно некои талентирани дизајнери решиле да се прифатат на предизвикот и да понудат одлично решение за дизајн на стан кој на младиот пар ќе му понуди модерен простор за живеење.

Дизајнот е фокусиран на поделеност на малиот простор на корисно издвоени зони без подигнување на ѕидови кои би го смалиле просторот. Креветот се наоѓа во мала подигната зона која служи како работна соба со што е постигната двојна функција на овој дел од станот. Сончевата трпезарија е убаво место да се почне денот со саканата личност со тоа што и во овој дел од станот е обезбедена двојна функција бидејќи овој простор може да стане мирно катче кога вратите се затворени.

Клучна работа за постигнување на функционалноста на малите простори се вертикалните простори за оставање на работите, а и во овој случај се доведени скоро до совршенство, за што сведочи примерот на мал простор кој е прикажан на сликите кои следат. Во внатрешниот простор за ручање се наоѓаат столици и едноставна маса така што просторот би останал отворен .Скриената фиока под креветот е секогаш корисна зошто го штеди просторот. Ова е веќе добро познато решение и со очекување нашло примена и во овој стан.

"СКРИЕНИ ФИОКИ ПОД КРЕВЕТ - ОДЛИЧНИ ЗА СКЛАДИРАЊЕ ПОСТЕЛНИНА"

Дизајнерите успеале да најдат простор и за машината за перење, а со педантниот дизајн максимално е искористен секој дел од просторот над неа. Посебно се истакнува и катчето за чување зачини – совршено за парот кој сака да готви.

За крај погледнете го целосниот план на овој преубав стан. И не заборавете, ако не го искористите целосно, одредените решенија дефинитивно ќе можат да најдат примена во повеќето мали станови.

Извор: www.kucastil.rs

Compare listings

Compare