КАКО ДО СОВРШЕНО БОЈАДИСУВАЊЕ НА ДОМОТ?

  • 1

Се решивте да го бојадисувате домот? Еве неколку совети за лесно и едноставно бојадисување без разлика дали тоа го правите за прв пат или не.

1. Исчистете ги ѕидовите.
Прв чекор во молерското работење е чистењето ѕидови. Како алат може да користите сув џогер кој ефективно ќе ја исчисти прашината.
 
2. Оживејте ги ѕидовите со емулзија.
Ако немате варосувано долго време, имајте во предвид дека ѕидовите се суви, а порите затворени. Пред да почните со бојадисување премачкајте ги ѕидовите со смесата.
 
3. Не го бојадисувајте целиот простор наеднаш.
 

За да ја добиете посакуваната боја,препорачливо е прво да бојадисате одреден мал дел од ѕидовите кој ќе почекате да се исуши, па да согледате како делува во просторот и во поглед на мебелот. 4. Не помислувајте да бојадисувате во права линија. Најдобар трик за добивање на еднаков ефект при бојадисувањето е фарбањето во W формација, со што еднакво ќе ги пополните празнините.

"НАЈДОБАР ТРИК ЗА РАМНОМЕРНО БОЈАДИСУВАЊЕ- БОЈАДИСУВАЊЕ ВО W ФОРМАЦИЈА"

5. Користете поголем сад (канти од 5 литри). На овој начин ќе помешате доволно боја за варосување на одреден дел од просторот.

6. Следен трик за варосување покрај прозори е користење на лабело и вазелин за премачкување на истите за да останат нечепнати. Намачкајте ги кваките со вазелин,а со пластична вреќа покријте ги прекидачите.

7. Напомена: белата боја не е секогаш најдобрата боја! Кога бојадисувате ѕидови во темна боја, задолжително користете ја старата боја како параметар за посакуваната нијанса. 

8. Користите свежи мириси за да го неутрализирате испарувањето. Додадете капка екстракт на ванила во кантата со боја, кој ќе осигура подобра арома во просторијата во која варосувате, но не заборавајте да проветрите.

Compare listings

Compare