ЕЛЕГАНТЕН ЕНТЕРИЕР СО ПОМОШ НА СИВА БОЈА

  • 1

Со сивата боја во ентериерот не е лесно да се игра. Доколку не се употреби сразмерно и во добра комбинација со други бои може да го направи просторот темен, безличен, депримирачки. ОД друга страна, сивата боја ги покрива дамките и несовршеноста на ѕидовите, а ако знаете да ја употребете на вистинскиот начин ќе создадете елеганција во просторот.

Пред се треба да изберете друга боја која во комбинација со сивата боја ќе го украси станот. Паркетот ја ублажува смиреноста на сивата боја но тоа не е доволно. На сликите може да забележите неколку нијанси на сива боја: ѕидови со темни и светли нијанси, како и бели и сиви шари на некој од нив.

За да добиете елегантна нота на вистински начин доволно е да додадете кожен стол или шарен килим кој што ќе го разбива сивилото и ќе ја заживее дневната соба. За ваков избор на бои мора да знаете како да го поставите и осветлувањето кое што ќе има задача да ги оживее темните делови на просторијата. За да се чувствувате пријатно во просторија во која доминира сивата боја препорачливо е да користите мебел кој што е во црна боја. Доколку се одлучите за оваа комбинација треба да знаете дека мора да додадете светли детали како рамки за слика, ламби во силни бои, уметнички слики или керамика која со себе носи разнобојност.

"НАЈДОБРА БОЈА ЗА ПОКРИВАЊЕ НА ДАМКИ И НЕСОВРШЕНОСТ НА ЅИДОВИТЕ"

Спалната соба во слични тонови може да го користи просторот под креветот – како фиоки, додека сивата боја може да доминира на постелнината со точки. На ѕидот може да поставите голем цртеж со црно бели тонови, како што е прикажано на фотографијата подолу.

Светлите завеси се резервирани за прозорците. Овој избор отвара можност за користење на ретро мебел, пред се столици. Интересно е што ѕидот на оставата која што се наоѓа во внатрешноста на станот може да шири свежина и уметнички стил со самото цртање на него. Тоалетот може да биде во темно сива боја што одлично се комбинира со бели блокови, арматурата итн.

Извор: www.kucastil.rs

Compare listings

Compare