7 ИДЕИ ЗА ПРЕГРАДУВАЊЕ ПРОСТОРИЈА

  • 1

Дали сакате да ги раздвоите собите а притоа да не поставувате ѕид? Во потрага сте за необично, дизајнерско решение? Еве неколку идеи.

ПОЛИЦИ. Масивни полици за книги се одлично решение за преграда. На нив не само што ќе можете да поставите тешки предмети кои што вообичаено го крадат просторот, туку и ќе создадете пријатна атмосфера. Друг генијален начин да го одвоите просторот се ЗАВЕСИТЕ. Тие создаваат поголема приватност во сопствениот дом.

Декоративни прегради и елегантни ПАРАВАНИ се одлична идеја за поделување на просторот. Може да направите избор помеѓу прозирни и непрозирни материјали, во зависност од тоа дали сакате да имате видливост од една во друга просторија. Доколку сакате да додадете шмек на рустичност изберете ГРАНКИ ОД ДРВО кои се прекрасен и уникатен начин за преградување на соба.

"НАЈЕФТИНО РЕШЕНИЕ ЗА ПРЕГРАДУВАЊЕ НА ПРОСТОРОТ Е КОНОПОТ"

Уникатно решение кое сепак редовно ќе мора да го одржавате се БИЛКИТЕ. Изгледаат прекрасно и му даваат живот на ентериерот. Ако пак се одлучите за ѕид кој што нема да има висина до таванот, туку половина и истиот го обложите со мермер ќе создадете ЕЛЕГАНЦИЈА И ГЛАМУР во просторот.

Од друга страна пак, како најефтино решение за преградување на просторот е КОНОПОТ. На тој начин ќе создадете морнарски стил во просторот.

Извор: www.enterijer.ba

Compare listings

Compare