НЕОБИЧНИ ЛАВАБОА

  • 1

За вашата бања да изгледа необично доволнo е само едно лавабо со необичен облик…

При купувањето ќе наидете на голем избор на лавабоа, така што за вашата бања сигурно ќе го изберете она што одговара според димензии. Материјалот од кој што би било направено лавабото на бањата и дава нова, интересна димензија. Денес постојат најразлични материјали за изработка на лавабоа во најчудесни облици.

Можеби дрвото не изгледа како материјал за изработка на лавабоа, но водоотпорните бродски шперплочи изгледаат како добро решение доколку сакате нешто поразлично од вообичаеното.

"БРОДСКИ ШПРЕПЛОЧИ ИДЕАЛНИ ЗА ЛАВАБО ОД ДРВО"

Керамичките лавабоа се сеуште најомилените, иако се побројни стануваат металните и стаклени производи. Лавабоата од мермер, гранит, дрво и стаклопластика може да се изработат по нарачка.

Најдобро е лавабото да биде подлабоко со рабови кон внатрешната страна за водата да не прска надвор од самито лавабо. Заменете ја старата славина со нова за да го подобрите изгледот на санитарната опрема и намалете ја потребата од купување нови предмети за бањата да изгледа како нова. Темните и сјајни површини на лавабото мора да ги одржувате беспрекорно, затоа што со гребење се создаваат наслаги од сапун и изгледаат потрошено и старо. Особено треба да внимавате на изборот на лавабо кое што ќе биде вградено во ормар или на некоја рамна плоча. Мора да биде беспрекорно поставено за водата и влагата да не продираат под него.

Извор: www.enterijer.ba

Compare listings

Compare