ПРЕДНОСТИ НА МИНИМАЛИСТИЧКОТО УРЕДУВАЊЕ НА ДОМОТ

  • 1

Дури иако минималистичкото уредување на ентериерот во домот не е Ваш стил доколку подетално ги согледате предностите можеби ќе се претворите во љубители на истото.

ПОМАЛ ВИЗУЕЛЕН СТРЕС.

Претрупаноста во просторот создава визуелна дистракција, односно сите детали во видното поле по малку ни го одвлекуваат вниманието. Што помалку предмети во просторот, помал стрес. Минималистичко уреден дом значи релаксирачки и смирувачки дом.

Минималистичкото уредување е СИМПАТИЧНО ЗА РАЗЛИЧНИ ВКУСОВИ. Обидете се да визуелилзирате дом исполнет со бројни елементи и ентериер кој е минималистички уреден. Со минималистичкото уредевање го оставате просторот да доминира, а во него се истакнува убавината на одредени детали како уметнички слики или мебел. Уредениот ентериер на овој начин е допадлив на повеќе особи кои живеат во него.

"МИНИМАЛИЗАМ- РЕЛАКСИРАЧКИ ДОМ"

ЛЕСНО СРЕДУВАЊЕ И ЧИСТЕЊЕ. Голем број елементи во ентериерот имаат потреба од редовно чистење и смукање. Колку повеќе предмети толку повеќе време трошите на чистење и средување. Замислете колку е лесен и практичен за одржување просторот со неколку предмети во однос на некој со на пример педесетина предмети. Ова е екстремен пример, секако не е препорачливо да имате потполно празен ентериер, но илустрацијата е за разликата помеѓу овие два модели.

Во продолжение следат неколку идеи за минималистичко уредување на домот.

Извор: www.enterijer.ba

Compare listings

Compare