ПРЕКРАСНА КУЌА ЗА УЖИВАЊЕ ВО ОБЛИК НА ПИРАМИДА

  • 1

Погледнете ја необичната куќа во форма на пирамида која се наоѓа во близина на Рејкјавик. Загревањето се одвива преку геотермална вода-вградени цевки во подот кои обезбедуваат температурата во домот да биде пријатна во текот на цела година.

Снабдувањето со струја е преку блиската геотермална станица,топла вода доаѓа од природни извори на топла вода, додека ладна вода е изворска. Светлото дрво и белите ѕидови допринесуваат за пријатен и светол ентериер.

"СТАКЛЕНИОТ ВРВ НА ПИРАМИДАТА - ПРОСТОР ОД КОЈ МОЖЕ ДА СЕ ВОСХИТУВАТЕ "

Преку триаголни прозори доаѓа продор на обилна природна светлина, правејќи го изгледот на просторот поинтересен.

Она што остава без здив е погледот од стаклениот врв на пирамидата, од каде би можеле да се восхитувате на панорамскиот поглед на околината и поларната светлина.

Compare listings

Compare