КЕРАМИКА – СОВРШЕНО РЕШЕНИЕ ЗА ВАШИОТ КОС ПОКРИВ

  • 1

Како градежник или архитект, човек се соочува со повеќе можни решенија за да ја направи куќата што е можно попривлечна за окото.
Одлуката за нашата примерна куќа е донесена. Кои се всушност предностите за избор на кос покрив?
Врнежите во пролет можат брзо да се исцедат благодарение на наклонот. Така, косиот покрив штити од непријатни и скапи поправки поради протекување.

Благодарение на проветрувањето на просторот меѓу ќерамидите и обшивката од даски, акумулираната влага се одведува надвор од куќата, па нејзините жители можат да уживаат како во лето, така и во текот на зимата, на оптимална микроклима.
Како природен градежен материјал, керамичките ќерамиди помагаат за дополнително регулирање на температурата и се особено отпорни и цврсти.
Така, дури паѓањето на град во летните бури нема да му наштети на покривот.
Дури и силната есенска бура не може да го размести, бидејќи ќерамидите на косиот покрив се доволно добро фиксирани, па нема да бидат подигнати.

ГОДИНАТА УШТЕ НЕ ЗАВРШИЛА

Ако зимата нè израдува со многу снег, ние се потпираме на стабилниот покрив. Сеопфатните решенија за задржување на снег го спречуваат да се лизга, додека соодветниот наклон на покривот овозможува рамномерно распоредување на тежината на снегот.

И НАЈУБАВОТО

Затворената конструкција на нашата куќа е до три проценти помала од онаа на куќа со рамен покрив за иста површина. Тоа помага да се намалат трошоците за греење бидејќи контактната површината со ладниот надворешен воздух е помала.

НО, ТОА НЕ Е СЕ

Трошоците за целиот работен век, пресметан на 50 години, исто така се ниски, пред се благодарение на недостатокот од одржување и долгиот живот на одделните елементи. Ќерамидите се чистат сами од дождот и може да се заменат брзо ако е потребно. Нивниот работен век е над 100 години.
Ако жителите на нашата куќа имаат потреба од повеќе простор, имаат можност да го претворат таванот во место за живеење. Им треба само соодветна топлинска изолација и внатрешна обшивка и готово.
Сега е потребна само почетна точка за планирање и изведување на вашиот покрив!
И таа постои. TONDACH. Системскиот пристап и богатото портфолио на Tondach нудат се што ви треба за косиот покрив. Н
е е ни чудо што решението се зема толку лесно,

Compare listings

Compare