КАМЕН ВО ДОМОТ- ДЕТАЛ КОЈ СИТЕ ГО ПОСАКУВААТ

  • 1

Каменот е материјал кој пренесува порака од минатото- некогаш неопходен и незаменлив, денес се повеќе симбол на статус и одраз на луксуз кој зрачи со елеганција и единственост.

Оправдано или неоправдано, во денешно време каменот се повеќе се смета за естетски отколку за конструктивен материјал. Во својот основен облик асоцира на минатото. Рустичноста на средновековните ѕидини е тоа што и ден денес привлекува, укажувајќи на стабилност и трајност на градбата.

Преку искористувањето на каменот во современите домови со обложување на ѕидовите се прават обиди за да се постигне истиот ефект.

"КАМЕН- ЕЛЕГАНЦИЈА И ЛУКСУЗ"

Доколку во целата оваа приказна се внесе креативност и имагинација, ѕидовите можат да постанат прави уметнички дела со неповторувачки детали и изразена индивидуалност.

За изведување на овој зафат во ентериерот, покрај постоечкиот камен може да се искористат и парчиња стакло или керамика.

Извор: www.enterijer.ba

Compare listings

Compare