НЕКОЛКУ ИДЕИ ЗА ПОИНТЕРЕСЕН ДОМ

  • 1

Добрите идеи никогаш не се на одмет. Лесно изводливи, без потреба од посебно знаење или вештини, ниту пак големи вложувања, за возврат даваат одлични резултати со кои амбиентот станува поинтересен и фунционален.

1. Украсен под во детската соба.

Дали некогаш Ви паднало на памет со помош на тапети и самолепливи траки да го украсите подот на детската соба? Начинот на кој ќе ги излепите тапетите зависи од Вашата идеја, желба какo и од самиот простор. Може да станува збор за некоја шара, или подлога за некоја игра.

2.Освежувач за простор.

Доста практичен и елегантен освежувач за просторот може да се изработи и самостојно. Се што е потребно е материјал и стаклена тегличка со алуминиумски капак, сода бикарбона и миризливо масло по избор. Капакот избушете го со помош на клинци и чекан. Потоа додадете неколку лажици сода бикарбона и околу 8 капки миризливо масло од лаванда на пример. Содата ќе ги апсорбира непријатните мириси, а маслото ќе го освежи воздухот. Од време на време потресувајте ја тегличката.

"НАПРАВЕТЕ САМИ ОСВЕЖУВАЧ ЗА ПРОСТОРИИ ОД СОДА БИКАРБОНА И МИРИЗЛИВО МАСЛО"

3.Дрвени ролетни за прозори.

Пред да дојде зимата направете дрвени ролетни за Вашите прозори со цел да заштедете енергија за загревање на станот или куќата. Ролетните може да ги украсите со одредени шари.

4.Неколку идеи за бањата.

Само со додавање на завеса под умивалникот Вие сте направиле остава. Може да додадете и шипка во веќе постоечкиот ормар на која ќе ги прикачете хемиските средства за одржување на хигиената, како и ќе ослободите простор за некои други предмети.

Compare listings

Compare