НЕОБРАБОТЕНО ДРВО ВО ВАШЕТО ПОТКРОВЈЕ, БИДЕЈЌИ УБАВИНАТА Е ВО НЕСОВРШЕНОСТА

Денес Ви опишуваме за е стил во декорацијата и уредување на ентериерот кој полека влегува во нашите домови, а како што стојат работите дефинитивно ќе се задржи уште некое време. На англиски јазик, овој стил се нарекува...

KEРАМИКАТА КАКО ГРАДЕЖЕН МАТЕРИЈАЛ

Во човечката историја отсекогаш имало стремеж кон барање на безбедност, засолниште и заштита. Не е неверојатно дека олицетворението на овие желби може да биде откриено во градењето на згради уште од минатото, па до денес,...

5 ЕКОЛОШКИ СВЕСНИ И СОВЕСНИ ДОМАШНИ АКТИВНОСТИ КОИ ЌЕ ВИ ЗАШТЕДАТ ПАРИ

Често знаеме да бидеме во дилема за тоа како може позитивно да влијаеме врз одржливиот развој.Овие проблеми не можеме конкретно да ги насочиме кон големите компании, и на еден или друг начин сите имаме свој сопствен...

ЖИТЕЛИТЕ НА ПОТКРОВЈА – СЛОБОДНИ ПТИЦИ ИЛИ ПРАКТИЧНИ ЛУЃЕ

Што ли гледаат птиците кога летаат на небо над нас? Веројатно, тие се носат во воздухот, водени единствено од својот инстинкт, бидејќи издигајќи се високо, тие подобро ги гледаат работите кои се важни за нивното постоење –...

ПРЕДНОСТИ НА КОСИОТ ПОКРИВ

Што е првото нешто што се појавува во Вашиот ум кога ќе го слушнете зборот покрив? Дали само го визуелизирате врвот на зградата како еден заеднички простор? Или си го замислувате секој мал детал? А дали гледате кос покрив со...

ВНЕСЕТЕ МЕДИТЕРАНСКИ ДУХ ВО ВАШЕТО ПОТКРОВЈЕ

Декорацијата во која преовладува медитеранскиот стил одликува свежина, светлост, асоцира на ведро небо и на речиси реален и вистински мирис на сол од некој медитерански брег. Било која просторија да ја декорирате во...

7 ИДЕИ КАКО ПОТКРОВЈЕТО ДА СТАНЕ ДЕТСКА СОБА

Желбата на секој родител е на своите деца да им овозможи убаво и безгрижно детство во секој смисол. Особено кога детето е на пат , настојуваме да му создадеме најдобри услови за неговиот развиток. Доколку се прашувате кои...

ПРЕДНОСТИ И ПРИДОБИВКИ ОД КОРИСТЕЊЕ НА ГЛИНЕНИТЕ ЌЕРАМИДИ

Глинените керамиди всушност се природен и убав материјал, чија боја е отпорна на UV-сончевите зраци, исто така нивна главна карактеристика е издржливоста. Ексклузивната програма на глинени керамиди, која изобилува со...

КНАУФ КЛИНЕО ПЛОЧИТЕ ЗА AКУСТИКА И ЧИСТ ВОЗДУХ

Често луѓето велат дека во правилно изведените поткровни простории е скриена најсилната романтика на домот. Тоа се простории кои треба да се доволно осветлени, добро термички изолирани, а за романтиката најзаслужна е...

ЗВУЧНА ИЗОЛАЦИЈА

Колку што е важна звучната изолација кај преградните ѕидови, кои функционално ни ги одделуваат просториите и ни овозможуваат мир од активностите во соседната просторија, таа е исто толку важна и кај облогите на...

Compare listings

Compare