6 СОВЕТИ ЗА ПОДОБРО УРЕДЕНИ ПЛАКАРИ И ПОЛИЦИ

Пролета ни пристигна, неа и пролетното чистење и преуредување на куќата. Сигурни сме дека некои од вас ќе го сторат истото и со своето поткровје. Не е неопходно ова чистење и преуредување на опфаќа сериозна и груба...

7 МОДЕРНИ СПАЛНИ СОБИ ВО РУСТИЧЕН СТИЛ

Модерните рустични ентериери последните еколку години се се попопуларни и им објавија ввојна на минималистичкиот стил и палетата на ладни бои кои долго време беа популарни. Рустичниот стил асоцира на топлота, земјени...

ПРЕДНОСТИ НА ЛАМИНАТОТ

Ламинатот е популарен веќе неколку децении па може да се каже дека го превзема приматот кога станува збор за уредување на станбен или работен простор. Оваа функционална подлога настанала во Шведска во далечната 1984 година и...

ЗДРАВ ПОКРИВ – ЗДРАВ СЕМЕЕН ДУХ

Знаете ли дека состојбата на покривот треба да се проверува барем еднаш во годината? Зимата е непријател на покривот и секој го знае тоа. Затоа да се подготвиме пред таа да настапи. Есента полека поминува и сега имаме можност...

ИНСТАЛАЦИЈА ВО БАЊА НА ПОТКРОВЈЕ – ПЛАНИРАЊЕ И ИЗВЕДБА

Современата бања е важен дел од станбениот простор наменет за заштита на здавјето, нега, убавина и релаксирање.Одржувањето на хигиената е поврзано со телесен и духовен одмор. Утринскиот ритуал со кој го започнуваме денот...

КЕРАМИКА – СОВРШЕНО РЕШЕНИЕ ЗА ВАШИОТ КОС ПОКРИВ

Како градежник или архитект, човек се соочува со повеќе можни решенија за да ја направи куќата што е можно попривлечна за окото. Одлуката за нашата примерна куќа е донесена. Кои се всушност предностите за избор на кос...

8 РАБОТИ, КОИШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ДА ЈА ПОДГОТВИТЕ ВАШАТА КУЌА ЗА ОВАА ЕСЕНСКО-ЗИМСКА СЕЗОНА

Нема подобро место за живеење од куќа со двор. Безспорно животот е таму не е само извонредно пријатен, поради близината на природата, но е и голем предизвик во однос на поддршката и подготовката при промена на годишните...

3 ОДЛИЧНИ НАЧИНИ ЗА ЗАШТИТА НА ВАШИОТ ПОКРИВ ОД СНЕГОТ

Зошто чувствуваме страв од зимата и снегот? Сите ние ги паметиме големите наноси од бел, прашкаст снег, на кој како мали вистински и невино се радувавме. Битките со снежни топки, лизгањето по големите ридови со санки или дури...

ШТО СЕ ГИПСЕНИ МАТЕРИЈАЛИ И КАДЕ СЕ ПРИМЕНУВААТ?

Кога зборуваме за традиционални и веќе испробани градежни материјали, факт е дека гиспот оправдано зазема посебно место. Со обзир дека е без мирис и не предизвикува создавање на штетни честички, јасно е дека се работи за...

ВАЖНИ ФАКТОРИ ЗА ДОБРАТА ТЕРМОИЗОЛАЦИЈА НА ПОДПОКРИВНИОТ ПРОСТОР

Поправките при трансформирање на неупотребливиот подпокривен простор во пријатно и убаво поткровје бараат време за планирање, за избор и купување на материјали, како и време за извршување. Но, да си признаеме – дали...

Compare listings

Compare