10 идеи за декорирање на поткровје пред Нова година!

Зимските празници се период кој е наменет за украсување на домовите, сопствениците на поткровјата можат да ги започнат своите креативно-имагинативни мисли во главата, бидејќи честопати просторот што го имате на...

Украсете го поткровјето и потсетете се на своите таленти

Новата Година е пред нас, а со тоа и возбудата на сите вас кои ги сакате новогодишните празници. Новогодишните празници се тесно поврзани со украсување на домовите, оваа година бидејќи патувањата и прославите ќе бидат...

Направете го своето поткровје со сите 5 сетила

Сите се согласуваме дека местото каде живееме, освен што претставува за заштита од надворешни услови, истовремено не стимулира и придонесува за нашите чувства и сетила. Сигурно ви се случило дек сте биле под стрес поради...

Топлина која доаѓа од внатрешноста

Кога се гради семејна куќа или друг објект, приоритет е да се постигне енергетска ефикасност, да се внимава на тоа дека треба да се создаде пријатна средина во која ќе уживате и во која ќе можете да создавате спомени во...

Поглед од врвот

Квалитетна заштита, издржливост и привлечен изглед…ова се трите главни карактеристики на кои луѓето треба да обрнат значајно внимание, при градење или реновирање на покрив. Висококвалитетната глинена ќерамида ги...

Зошто настануваат пукнатини во поткровјето и како да се спречат?

Чести се поплаките врзани со завршната обработка на поткровјата , односно пукнатини на споевите и внатрешните агли. Најчеста причина за овие рекламации е несоодветна бандаж трака, обработка на споевите на температури по 10°...

Париско поткровје низ илустрација и збор

Денес ве носиме во Париз. Не на кроасан или прошетка покрај Сена ( впрочем во Париз денес врне ), ве носиме во едно поткровје. Знаеме дека ова не ви е чудно, поинакво патување неможевте да барате од вљубените во...

Покривот како петта фасада

Покривот го надополнува архитектонскиот израз,  обезбедува дополнителна комуникација помеѓу архитектот и набљудувачот. Дополнување на архитектонскиот израз Kлимата e важен критериум за избор на материјали, затоа...

8 СОВЕТИ ЗА УБАВО И ФУНКЦИОНАЛНО ПОТКРОВЈЕ

Поткровје е вид конструкција која е белег за еден посебен стил во дизајнирање на ентериер. Тоа е простран и отворен простор кој скоро и да нема sидови, со високи плафони и големо количество светлина. Од оваа карактеристика...

ЕСЕНСКИ ДЕТАЛИ ВО ВАШЕТО ПОТКРОВЈЕ

Дали и вие сакате есен, особено ваква веќе распостелена? Дали уживате во топлите бои, најава дека природата ќе го “одспие своето”, пред ново будење? Доколку е така, тогаш сте на вистинско место – секако дека го сакате...

Compare listings

Compare