ТРИКОВИ ЗА ИНТЕРЕСЕН ДИЗАЈН НА ТУШ КАБИНА

  • 1

Доколку планирате да правите туш кабина, погледнете ги лесно применливите и интересни идеи.

1.Вертикална пруга.

Наместо вообичаените хоризонтални бордури, размислете за вертикална бордура која ќе ја нагласи висината на кабината. Оосбено доколку ја употребите шеврон шарата со стрелкички нагоре, ќе создадете енергија и динамика. Ако плочките се со неутрални бои целокупниот изглед ќе делува интересно, но не и нападно.

2. Комбинација на хоризонтални и вертикални линии.

На овој начин се постигнува слоевит изглед. Ако вертикалните линии ги обликувате со метална трака, се создава совршена подлога за туш со ист завршеток. Со добро искомбинирани плочки се создава хармонија, софистицираност и внимателно смислен стил.

"ДОБРО ИСКОМБИНИРАНИ ПЛОЧКИ ЗА ХАРМОНИЈА, СОФИСТИЦИРАНОСТ И СТИЛ"

3.Поинаков агол.

Понекогаш, се што е потребно е во туш кабината да доминира драматичниот изглед кој ќе е составен од плочки поставени под различен агол. Фуга во различна нијанса ја акцентира разиграноста на плочите. 4. Живописни линии. Тенките концентрично поредени линии и даваат енергија на туш кабината.Дури и најефтините плочки на овој начин стануваат екслузивни и со впечатлив изглед.

5.Премногу е…премногу.

Користејќи исти плочки низ целото купатило, од подот до таванот создавате импресивен изглед. Малите површини, обложени со друг вид на плочки, како што е во туш кабината, се доволни за да го разбијат монотониот изглед.

6. Разигран хексагон.

Одличен избор за разигран простор. Потсетуваат на мирни бранови во водата.

7. Убавината на деталите.

 Ако не сакате да инвестирате многу пари во купатилото, убав изглед може да постигнете и со едноставност.

Compare listings

Compare