НАПРАВЕТЕ САМИ СРЕДСТВО ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ОДВОДИТЕ

  • 1

Колку пати ви се има случено да ви се затне одводот во кадата, туш кабината или лавабото? Ова е доста чест проблем на секој од нас. Одводите многу често и лесно се затнуваат во кадите и туш кабините кои ги користат луѓе со долга коса или оние кои ги користите за капење на домашните миленици.

Затнатиот одвод е вистински кошмар и тежок за чистење, додека средствата кои се наменети за одзатнување на одводите се скапи и штетни за Вашите цевки. Честата употреба на овие средства може да доведе до корозија и пукање на некои цевки за вода, а тогаш како што и самите знаете доаѓа до прав пекол. Поправките од овој тип се доста скапи, долготрајни и неуредни, па затоа ви претставуваме едноставен начин како може да направите свое средство за чистење на одводот со кое нема да ги оштетите цевките а ќе го решите проблемот кој го имате.

Се што Ви е потребно е сода бикарбона, сол, бела киселина и врела вода.

"СОЛ, СОДА БИКАРБОНА, КИСЕЛИНА И ТОПЛА ВОДА ЗА ЧИСТ ОДВОД"

Упатството за работа е следно: Најпрво треба да го одстраните капакот на одводот (доколку го има). Во чинија измешајте еднаква количина на сода бикарбона и сол. Истурете ја добиената мешавина во одводот. Потоа истурете ја стоплената киселина (количина- 1 шолја за чај) и оставете ја да одстои неколку минути. На крај истурете врела вода во одводот се додека целосно не се исчисти. Вратете го капачето на одводот доколку го има и тое е тоа!

Исто така оваа мешавина може да ја направите во поголема количина и да ја чувате во затворен сад за да ви биде при рака доколку повторно имате проблеми со одводот.

Compare listings

Compare