7 ИДЕИ КАКО ПОТКРОВЈЕТО ДА СТАНЕ ДЕТСКА СОБА

  • 1

Желбата на секој родител е на своите деца да им овозможи убаво и безгрижно детство во секој смисол. Особено кога детето е на пат , настојуваме да му создадеме најдобри услови за неговиот развиток.

Доколку се прашувате кои се наjважни фактори за среќно и здраво детство, имате среќа!
Ви подготвивме седум идеи како да ја наместите детската соба во поркровје како и зошто тоа го препорачуваме.

Поткровјето е совршен простор за детска соба, особено доколку е исполнето со спокој и позитивна енергија. Кога децата се мали нивните родители ќе се погрижат за уредувањето до најмали детали, но кога ќе пораснат тие самите ќе ги прилагодат кон сопствените потреби и желби. Ќе се изненадите колку многу креативни идеи може да се применат на мебелот во поткровјето, па вашите деца нема да сакаат да го напуштат своето катче!

Чист воздух, крееативност и удобност !

Понекогаш просторот со кој располагаме не дозволува да ги реализираме сите идеи, но и понатаму постојат одлични можности за не така голем простор.
Големината на собата не треба да ве исплаши,а ова поткровје е пример за тоа.
Креветот на спрат секако дека го заштедува просторот, a белите ѕидови и светлиот мебел прават илузуја дека се работи за голема и светла соба.

Бидете креативни

Креативност која сите ја поседуваме понекогаш може да не изненади и од нас направи вистински мајстори. Тука може да забележиме вистинско мало ремек дело на ентериерот, инспирирано со витраж стил. Со малку желба и малку повеќе труд сами можете да направите мебел, и тогаш задоволството е уште поголемо. Просторот под душекот и креветот може да се користи за оставање постелнина и алишта.

Бидете практични

Кога детето ќе порасне и тргне на училиште, во својата соба ќе му треба маса, на која ќе поминува доста време. Размислете каде има најмногу светло и пристап до свеж воздух и каде е најдобро да се постави.

Идеја за опремување на моминска соба во поткровје

По психологијата на бои, розевата доста одговара. Позитивна и топла боја, која смирува со своите пастелни тонови и создава емоционална енергија, ја неутрализура агресијата и чувството на осаменост.

Внатре е едноставна без многу мебел, а сосема доволно да во неа поминете многу среќни денови.

Разбудете ја креативноста

Внимание! За сите мали уметници – на располагање е цел ѕид! Убава идеја које лесно се остварува со боја и четка.

Разгорете ги мечтите

Нема секој дом толку многу простор за детски рај, но доколку имате можност на детето да му овозможите голема просторија, не мора да ја оптеретувате со мебел и непотребни предмети. Атмосферата во поткровјето и просторот со кој располага ќе ги разбуди идејата и мечтите, па сам ќе ги осмисли и креира игрите и активностите во неа.

Доколку некогаш почувствувате дека просторијата е преголема или ви е потребна дополнителна просторија, може да размислите за неколку преградни зидови, односно ќе можете да го намалите просторот во подконструкцијата према вашите потреби.

Поткровјата често имаат греди кои создаваат дополнителен комфор и будат идеи за нивно искористување на различен начин. Кога вашето дете не знае што со енергијата, еве можност да не ја потискува туку креативно насочува. Оригинално уредена соба во секоја игра може да стане нешто сосема друго – вселенски брод, подморница, набљудувачко место во џунглата и кој знае уште што. Со помош на соодветен текстил и детали собата ќе добие повеќе можности. Останато препуштете му го на детето.

Предност на неутрални бои

Решение кое одговара и на момчиња и на девојчиња. Мебелот е ненаметлив и неутрален и прилагоден на деталите во собата и ги поседува сите содржини потребни за детска соба – простор за учење, место за одмор, место за спиење и место за играње.
Портокаловата боја на еден од ѕидовите е соодветна за детска соба, бидејќи портокаловата го подига доброто расположение и буди енергија. Во комбинација со белата, собата оптички се зголемува и станува посветла и попријатна за престој.

Compare listings

Compare