5 СОВЕТИ КАКО ВАШАТА ПРОСТОРИЈА ДА ИЗГЛЕДА ПОГОЛЕМА

  • 1

Лесен и прифатлив начин за да го промените изгледот на Вашите простории визуелно претворајќи ги во поголеми и покомфорни претставува бојадисувањето. Резултатите ќе Ве наведат да се заљубувате во просторот повторно и повторно. Кога сакате да го постигнете тој ефект, мора да внимавате на бојата која ќе ја користите, светлоста како и совпаѓањето на боите заедно.

Светлите бои го осветлуваат просторот и ги прават ѕидовите визуелно поголеми, рефлектирачките површини ја пренесуваат светлината низ собата давајќи и растеглив изглед, а одредена комбинација на бои ја отвораат собата. Во продолжение следат 5 совети за бојадисување кои ќе ви помогнат да го го направите Вашиот простор да изгледа поголем.
 

1. Изберете светли бои.

 Светлите бои дефинитивно визуелно го прошируваат просторот. Изберете боја која изгледа чисто, а не некоја матна.

2. Бели лајсни. 

Исфарбајте ги лајсните во бела сјајна нијанса која ќе рефлектира повеќе светлина.

"СВЕТЛИ БОИ ЗА ВИЗУЕЛНО ПОГОЛЕМ ПРОСТОР!"

3.Изберете нијансирани бои.

 Таванот и ѕидовите нека бидат бојадисани во нијанси на иста боја кои ќе се вклопат меѓусебно, а воедно ќе даваат чувство на поголем простор.

4. Изберете бои кои рефлектираат светлина.

 Светло кремава или ледено сина боја ќе рефлектираат светлина и истовремено ќе додаваат топлина во просторот.

5.Изберете квалитетни бои.
Внимавајте на производите кои ги користите. Избирајте бои кои имаат сјај, меѓутоа да не бидат премногу светкави. Избегнувајте бои како црвена, темно сина или виолетова, како и нијанси на сива или кафена- иако овие бои даваат пријатност во собата не рефлектираат светлина и визуелно го смалуваат просторот.

Compare listings

Compare