5 МАЛИ СОВЕТИ ЗА СПАЛНАТА СОБА

  • 1
  1. ОСЛОБОДЕТЕ СЕ ОД НЕПОТРЕБНИТЕ ПРЕДМЕТИ.

Без сомнение кога станува збор за чистење на секоја спална соба и се посветува најмалку внимание.Прашината под креветот е игнорирана,а може да предизвикува главоболка,алергија и проблеми со дишните патишта.Подот секогаш треба да биде чист.Предметите кои се низ просторијата треба да бидат добро организирани и поставени во ормарот.Остранете го мебелот кој пречи на патот кон креветот,а каблите нека бидат собрани за собата да не делува неуредно.

2. ФОКУСИРАЈТЕ СЕ НА КРЕВЕТОТ.

Централен и најважен предмет во спалната соба е креветот. Најдоминантен дел со главна и фокусна точка во просторијата мора да биде токму тој. Ако собата е мала ставете помал кревет,доколку го поставите бочно,во должина на ѕидот останатиот мебел распоредете го околу него. Доколку е на средина,мебелот нека се смести помеѓу креветот и патеките на подот.

3. КАТЧЕ ЗА ЧИТАЊЕ.

Зошто да нема катче за читање во аголот од собата?Удобна фотелја и ламба комбинирани со добар поглед низ прозор се идеален рецепт за релаксација.

“УРЕДУВАЊЕТО НЕКА БИДЕ ФОКУСИРАНО ВРЗ ОСНОВА НА КРЕВЕТОТ”

4. ЕФЕКТ НА ДВЕ БОИ.

Создадете ја 5тата димензија. Таванот нека биде исфарбан во бело додека ѕидовите може да бидат жолти или боја на маслина. На тој начин просторијата станува посветла,повисока. Ако го исфарбате таванот во темна боја само ќе ја затворите просторијата,а луѓето во неа ќе се чувствуваат анексиозно.

5. ВНИМАТЕЛНО ИЗБЕРЕТЕ ОРМАР.

Неговите димензии мора да бидат соодветни на просторијата. Избегнувајте да поставувате ТВ во спалната соба, предизвикува стрес и анексиозност. Забавата оставете ја за во дневната соба.

Compare listings

Compare