ИСТАКНЕТЕ ГО КАРАКТЕРОТ НА ВАШИОТ ДОМ СО ПОМОШ НА СВЕТЛО

  • 1

Изборот на мебелот, боите и декорот во домот може да биде совршен, меѓутоа вистинска магија е целокупно просторот да се претстави во право светло. Само мал дел од луѓето внимаваат на изборот и поставувањето на светло во домот.

Со правилен избор на осветлувачките тела и нивен распоред успешно ќе го истакнете Вашиот карактер и стил. Започнете така што ќе го дефинирате стилот на уредување на Вашиот дом. Во поголем дел од домовите се содржани елементи од повеќе стилови, така што оној кој што е доминантен ќе биде победничкиот.Модерното осветлување не одговара во класичен амбиент, па затоа препорачливо е задржување на темата.

Класиката е вечна. Класичниот амбиент најдобро се надополнува со самостојни железни ламби со абажур. Интересен избор исто така се електричните светилки кои симулираат изглед на фенер. На овој начин домот ќе изгледа шик и занимливо затоа што класиката никогаш не излегува од мода.

"СТОЛНИ И ПОДНИ ЛАМБИ ЗА РОМАНТИЧЕН ИЗГЛЕД"

Доколку Вашиот дом е моредно опремен нема да погрешите доколку се придржувате на правилото на рамни линии и комплементарни бои во однос на остатокот од ентериерот. Модерното осветлување денес е надополнето со регулатори за јачината на светлината, па така во ладните модерни амбиенти внесува емоција и ги претставува во арзлична варијанта, во зависност од моментот и расположението.

Кога сакате да постигнете баланс помеѓу силно и слабо светло доаѓа до израз интимното и романтичното. Силното осветлување во овој случај е неопходно во секојдневието, додека пригушеното, интимно светло допринесува за поубаво расположение во просторијата. Најдобро се постигнува со поставување на столни или подни ламби. Кога станува збор за главен извор на светлина во просторијата, се препорачува богат лустер чиј материјал и боја ќе биде избран во зависност од останатите елементи во просторијата.

Compare listings

Compare