ЗАТВОРЕН ИЛИ ОТВОРЕН ТУШ

  • 1

Порано тушот се состоеше од батерија и внатрешна кабина. Денес согледуваме промени кои што ги издвојуваат тушевите од кабините за да се добие повеќе простор, сестраност и визуелна естетика во купатилото.

Затворените тушеви се избор на оние кои што сакаат приватност, додека отворените се се повеќе популарни во малите купатила. Отворените тушеви визуелно го отварааат Вашето купатило. Додека завесите за туширање се сеуште присутни во многу купатила, стаклените прегради или опцијата – без прегради се се попопуларни.

Затворениот туш има одредени предности и недостатоци. Лицата кои преферираат приватност во текот на туширањето сигурно ќе ја изберат оваа оприја. Зидовите на тушот може да бидат целосно транспарентни, половично транспарентни или со релјефно стакло кое ќе нуди дополнителна приватност.

"ОТВОРЕН ТУШ - ИДЕАЛЕН ЗА МАЛИ КУПАТИЛА"

Како негативна страна на затворените тушеви се јавува тоа што некои луѓе не сакаат да гледаат засушени капки вода на стаклото после туширање. Затоа стаклото мора постојано да се чисти после секое туширање или пак да се суши за да не останат траги од капки вода што дополнително одзема доста време.

Како предност на отворениот туш се јавува одстранувањето на физичката бариера и како таков на Вашето купатило му обезбедува дополнителен простор. Ова модернизирање на купатилото му дава белег на луксузно спа купатило. Меѓутоа иако визуелно просторот е поубав, голем дел од луѓето не се чувстуваат убаво во отворено купатило каде не постои физичка бариера помеѓу тушот и остатокот од просторијата.

Извор: www.enterijer.ba

Compare listings

Compare